top of page
  • Writer's pictureGeorge Stan

Top 10 fotografi de nunta din Romania in 2018 (George Stan,Constanta,locul 8)!


(C)fotodumbrava

Multumim echipei WedMe care a realizat un articol despre rezultatele concursului din 2018 cu premiile din fotografie din asociatia fotografica Fotografi - Cameramani si felicitari Foto Dumbrava pentru locul 1 in 2018.

"Fotografi-Cameramani a anunțat recent rezultatele concursului anual ce premiază cei mai buni fotografi de nunta care-și desfășoară activitatea și pe teritoriul țării noastre. Acesta este cel mai mare concurs dedicat fotografiei de nuntă din România și se află deja la a 6-a ediție.

Materialele nominalizate în concurs au fost notate de către un juriu internațional, format din 23 membri, acordarea premiilor realizându-se astfel în mod obiectiv.

Fotografiile câștigătoare la cele 21 de categorii de concurs pot fi vizualizate aici.

În urma notelor primite de la juriul internațional și a locurilor ocupate în categoriile de concurs s-a putut realiza și un clasament general al fotografilor de nunta de anul trecut."- text preluat WedMe

Anul 2018, a fost unul dintre cei mai buni ani, daca nu chiar cel mai bun de cand profesam in industria fotografica. Am reusit in competitia nationala sa terminam in primii 10, mai exact pe locul 8, am fost invitati pentru al treilea an consecutiv pentru a fi pe scena in cadrul unor conferinte fotografice, am fost nominalizati pentru al doilea an la rand la 2 categorii in competitia internationala MyWed,

cu un an in urma intrand in Top 20 din lume, am reusit sa punem mana si pe un Fearless Award, colaborari cu Canon Romania dar in special un proiect cu UN (Natiunile Unite), UNICEF si Asociatia "Save the children".

Mereu, in evolutia noastra, ne-am confruntat cu numeroase provocari si greutati, pe care am reusit sa le ducem la bun final cu succes. Cu toate ca industria fotografica nu este perceputa la acelasi nivel ca multe alte profesii, importanta acesteia in viata si existenta societatii este de neinlocuit. Tot ce stim sau ce am vrea, amintirile si povestile sunt conturate de continutul fotografic. In cazul fotografiei de nunta, presiunea si importanta cadrelor, amintirilor, emotiilor si familiei fac din aceasta industrie o meserie de aur care poate influenta si povestii prezentul , trecutul si viitorul. Ca in orice meserie, daca nu esti pasionat de ceea ce faci, sa transformi pasiunea in obsesia de a evolua ca individ si ca profesionist, esti sortit unei rutine si unui esec de la potentialul si impactul pe care il poti avea. Pentru noi este important ca pe langa desvoltarea personala, dezvoltarea profesionala si recunoasterea ei la o scara larga , ne motiveaza sa ne autodepasim .

Premiile in aceasta industrie, de cele mai multe ori obtinute dificil, pot crea frustrari si nemultumiri din partea multor profesionisti din aceasta industrie. Unii incearca si isi depasesti propria conditie, ajungand sa fie cunoscuti la nivel international , altii renuntand la primele hopuri.

Iubim fotografia si iubim sa fim atenti la detaliile vietii, asa cum este ea si sa o interpretam prin imagini. Suntem fericiti si binecuvantati ca obtinem libertate de la pasiunea care ne da energie.

"In fotografia de nunta, Romania a ajuns sa fie foarte cunoscuta la nivel mondial datorita unor oameni foarte talentati. In cativa ani, rezultatele au dus numele Romaniei in toate colturile lumii. Chiar sunt fericit si implinit ca fac parte din generatia de aur a fotografiei romanesti si felicitari tuturor din aceasta industrie care fac sa fie posibil acest lucru!" - George Stan

67 views0 comments
bottom of page